تحرکات تازه اتحادیه اروپا برای فشار بر برنامه موشکی ایران-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم

تحرکات تازه اتحادیه اروپا برای فشار بر برنامه موشکی ایران

یک روزنامه آمریکایی گزارش داده کشورهای اتحادیه اروپا به دنبال راه‌هایی برای مهار برنامه موشکی ایران هستند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 April 26
کد خبر: ۹۴۸۷
به گزارش  راهبرد معاصر ، یک رسانه آمریکایی امروز جمعه (۶ اردیبهشت) گزارش داده کشورهای اروپایی در تلاشند راه‌هایی برای مهار برنامه موشک‌های بالستیک ایران پیدا کنند.

طبق گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، اتحادیه اروپا از طریق تدابیری جدید مانند اعمال فشار بر کشورهای غیرعضو جهت کاهش فروش «فناوری‌های حساس» به ایران و سخت‌گیرانه‌تر کردن شرایط صادرات به ایران به دنبال تحقق این هدف است.

کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون هیچ گام عملی در جهت تحقق وعده‌هایشان برنداشته‌اند.

بروکسل به علاوه، علی‌رغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام، با سایر ادعاهای واشنگتن علیه ایران در زمینه فعالیت‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای همسو است.

 به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، در ابتدا فرانسه، آلمان و انگلیس همراه با برخی از کشورهای متحد نظیر هلند و دانمارک اتحادیه اروپا به دنبال جلب موافقت اتحادیه اروپا با اعمال تحریم‌هایی نظیر مصادره اموال و صدور فرامین منع سفر علیه مقام‌ها و موسسات دخیل در توسعه برنامه موشکی ایران بودند.  

آمریکا از اعمال تدابیری نظیر موارد فوق‌الذکر حمایت می‌کرد، اما اعضای اتحادیه اروپا از بیم آنکه چنین تحریم‌هایی ممکن است باعث خروج ایران از برجام شود، از آنها صرفنظر کردند. تحریم، نیازمند موافقت تمامی ۲۸ عضو اتحادیه اروپا است.

یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: «بریتانیا، فرانسه و آلمان به دنبال آن هستند اتحادیه را متقاعد کنند در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو اقدام‌های دیگری انجام دهند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران گفته‌اند هیچ‌گاه توان دفاعی کشور را به مذاکره نخواهند گذاشت، آن هم در شرایطی که کشورهای غربی در حال تسلیح دشمنان ایران در منطقه هستند.

فارس


دیپلمات‌ها به وال‌استریت‌ژورنال گفتند یکی از تدابیری که اروپایی‌ها به دنبال آن هستند این است که از کشورهای آفریقایی و آسیایی بخواهند صادرات خود به ایران را متوقف کنند و یا مانع انتقال کالاهای حساس به ایران شوند.

دیپلمات‌ها علاوه بر این به دنبال آن هستند از طریق تحکیم همکاری با یک برنامه منع اشاعه آمریکا که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شده از انتقال قطعات و فناوری‌های موشک به ایران جلوگیری کنند.

وال‌استریت‌ژورنال ادعا کرده کشورهای اروپایی سال ۲۰۰۶ در قالب این برنامه با آمریکا برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران تلاش کرده‌اند. آن طرح، تشدید نظارت‌ بر صادرات و تلاش برای وادار کردن سایر کشورها به عدم فروش فناوری‌های حساس به ایران را در برمی‌گرفت.

مقام‌های اروپایی علاوه بر این به دنبال تشدید کنترل‌های صادراتی هستند. اتحادیه اروپا فهرستی از کالاهای دارای کاربری دوگانه دارد که روی صادرات آنها نظارت بیشتری اعمال می‌کند.

«لاورنس نورمان»، خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال در توئیترش به نقل از دیپلمات‌های اروپایی نوشته بخشی از راهبرد کشورهای اروپایی «روشنگری» درباره «تهدید موشکی ایران» و ترغیب سایر کشورها به اقدام علیه آن را شامل می‌شود. او نوشته

اتحادیه اروپا، در راستای همین هدف اقدام به تهیه یک گزارش اطلاعاتی درباره برنامه موشکی ایران کرده است. در این گزارش تصریح شده که برنامه موشکی ایران اخیراً به پیشرفت‌های عمده‌ای دست پیدا کرده است.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار